Karin Lei
Hardback
160 pagina's
Dim sum, dumplings & meer
Wie houdt er nu niet van dim sum en dumplings?
Tongstrelend en verrassend van smaak maar hoe maak
je thuis deze verwennerijen zelf? Karin Lei is letterlijk
opgevoed tussen de diverse dim sum en dumplings
door haar Taiwanese en Chinese horeca-ouders en laat
met Dim Sum & Dumplings zien dat zelf maken echt
loont.
Begin bij het begin en krijg de diverse vouwtechnieken
onder de knie: met instructietekeningen in stripvorm
zie je direct hoe je har gow, wonton, siu mai,
xiaolongbao (soepdumplings) en meer maakt. Met
heerlijke vullingen, zowel vegetarisch als met vlees en
vis, kun je eindeloos variëren: gestoomd, gebakken of
gefrituurd en geserveerd met mooie dipsauzen.
Van gefrituurde garnalenwontons met een hete chilimayo,
gebakken auberginedumplings, noedelsoep met
wontons tot char siu bao (gestoomde buns met gemarineerd
varkensvlees). Maar ook loempia’s of minder
bekende snacks als cheung fun (rijstnoedelrolletjes) of
lo mai gai (kleefrijstballetjes met kipvulling). Bovendien
biedt Dim Sum & Dumplings een keur aan kleine
groente-, vlees- en visgerechtjes, basissauzen én informatie
over keukengerei en technieken.