Thibault Massina
Hardback
140 pagina's
Hard seltzer: de verfrissende bruisdrank met een vleugje alcohol
Bruiswater, alcohol en een (fruit)smaakje: hard
seltzer verovert in rap tempo de markt. In de
schappen van slijterijen en supermarkten tref je
steeds meer aanbod aan. Maar waarom maak je hard
seltzer niet gewoon zelf? Subtiel, met een minder
hoog alcoholpercentage dan een klassieke cocktail en
de variaties zijn eindeloos.
Met Hard seltzer maak je op basis van 9 sterke
dranken en bruiswater 50 verschillende hard seltzers,
die verrassend van smaak en in een handomdraai te
maken zijn. Denk aan wodka met vlierbloesem &
eucalyptus of tequila met kombu & basilicum en
armagnac met ananas & kruidnagel. Heb je nog
een bodempje calvados over? Combineer dit met
citroentijm en honing.
Begin bij het begin en gebruik goed materiaal: denk
aan de aanschaf van een sodamaker, gebruik een goede
weegschaal en mooi glaswerk. Kies sterke drank uit
die niet al te lang gerijpt en helder van toon is. Leer
alles over smaakmakers die de zuur- of zoetgraad van
je hard seltzer bepalen: verjus of citroensap; gewone
witte suiker of agavesiroop. En leer combineren met
fruit, kruiden, specerijen en meer en serveer je gasten
homemade hard seltzer. Proost, maar let op: drink
met mate!