Hokkaido

EAN: 9789461433350
€32,50 *
In stock (4)
Required fields:
    DescriptionHokkaido

    HOKKAIDO: het meest culinaire eiland van Japan

    Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst
    gelegen eiland van Japan: Hokkaido. De combinatie
    van de inheemse Ainu-gastronomie, de landbouwcultuur
    (naar Europees model) en de traditionele
    keuken van Japan hebben ertoe geleid dat Hokkaido
    een aparte eetcultuur heeft ten opzichte van de rest
    van het land. Het staat bekend, en is geliefd, om zijn
    levendige culinaire scene.y

    Van pure eenvoud zoals zoete maïs met misoboter
    of sprotjes in tempura, tot wat meer bewerkelijke
    gerechten: yakisoba met coquilles & ui of pijlinktvis
    gevuld met mochi-rijst. Maak kennis met de Ainukeuken
    en bereid ohaw en rataskep (soep en gepureerde
    groenten met zee- & peulvruchten). Of maak
    kroketten, maar dan wel in Hokkaido-stijl: korokke
    op basis van aardappel met bijvoorbeeld krab of maïs.
    Proef heerlijke jelly van meloen of de Snowmelt cheesecake
    van bakkerij Shinya in Furano.

    Hokkaido biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten,
    desserts en snacks, maar geeft ook per regio
    of stad de lokale, culinaire hoogtepunten. Proef de
    curry ramen van restaurant Aji no Daiōuit in de stad
    Muroran of chāmen (noedels in een dikke saus) uit
    Wakkanai. Uiteraard mogen basisrecepten zoals het
    maken van bouillons en noedels niet ontbreken.

    Can we help?
    Send us an email[email protected]
    Specifications
    • EAN: 9789461433350
    • Author Tim Anderson
    • Cover Hardback
    • Pages 256