Shuki Rosenboim, Louisa Allan
Hardback, 192 pagina's
Mooie seizoensgebonden Midden-Oosterse salades
op tafel, geserveerd met diverse kleine gerechtjes om
te delen. Maak kennis met de originele combinaties
van de Joods-Irakese Shuki Rosenboim en geniet
van prachtige bijgerechten zoals torshi (ingelegde
groenten), zhough (Jemenitische pittige saus) of
pilpelchuma (chilisaus uit de Joods-Libanese keuken).
Maak in de zomer een heerlijke fattoush met watermeloen
of serveer gegrilde abrikozen met spinazie,
hazelnoten & saffraanolie. Geniet in de herfst van
geroosterde kweeperen met parelgort, pistache- &
walnoten. Verras je tafelgenoten met een winterse
wortelsalade van sinaasappel, dadels & groene
pepers. Serveer een frisse lentesalade met radijs,
selderij, tuinbonen & munt.
Met de recepten van Shuki en zijn compagnon Louisa
breid je je repertoire ‘salades die echt de moeite waard
zijn’ aanzienlijk uit. Verras bovendien je tafelgenoten
met verrukkelijke sauzen, dips, pickles en ingelegd
fruit. Uiteraard mag in dit boek goede receptuur van
falafel en pita’s niet ontbreken.